Inga hyllvärmare på lagret

Publisheret: 16.12.20

Behöver du någon reservdel på någon av Swedish Agro Machinerys anläggningar i Sverige så har reservdelschef Martin Gerdtsson stenkoll. Det är nämligen han som styrt upp så att alla anläggningars reservdelar är uppbyggda på samma sätt.

– Jag pratar ogärna om antalet reservdelar. Det är inga hyllvärmare som vi har
utan delar som kunderna verkligen behöver, säger Martin Gertsson.

För er som är nyfikna kommer det att finnas knappt 17 000 delar från CLAAS i lager och cirka 4 000 delar till övriga fabrikat. Den stora fördelen Swedish Agro Machinery har jämfört med konkurrenterna är att det finns färre men större anläggningar.
– Eftersom vår affärsidé är att vi ska finnas på färre platser och ha mer mobil service gör det också att fler reservdelar kvalificerar sig för lagerläggning lokalt. Kunderna har kanske längre till anläggningen men får tag på rätt reservdelar när de kommer dit.

Martin Gerdtsson vet vad han pratar om. Han har arbetat med reservdelar från CLAAS sedan 2001 och visste precis hur reservdelslagret skulle läggas upp när han kom till Swedish Agro Machinery hösten 2016.

– Fördelen att bygga upp ett nytt lager är att vi har fräscha reservdelslager med den senaste utgåvan av reservdelar. Vi har tittat på vilka maskiner som finns i respektive distrikt.

Bra dialog med leverantörerna
Swedish Agro Machinerys andra varumärken SAMSON, HORSCH, AVR och LEMKEN är nya samarbetspartners för Martin Gerdtsson men där stöttar leverantörerna upp med bra kunskap om vilka reservdelar som ska finnas tillgängligt.
– Jag har en bra och nära dialog med reservdelsansvariga på samtliga varumärken
som vi har. Även dessa reservdelar placeras på de lokala anläggningar beroende på vilka maskiner som finns i området, säger Martin.

Martin Gerdtsson längtar tills det nya internationella reservdelslagtret står klart i sommar.
– Det nya reservdelslagret i Skurup betyder mycket för oss. Därifrån kommer vi blixtsnabbt kunna leverera reservdelar till hela landet under skördetider då varje maskintimme är viktig för lantbrukaren. 

 

 

Reservdelsomsättningen har ökat med 40 procent
Videointervjun är gjord oktober 2020
 
Swedish Agro Machinery invigde sitt reservdelslager i Skurup i Skåne sommaren 2018 och sedan dess har omsättningen på reservdelar ökat rejält. Inom någon månad kommer även systerbolaget i Norge att plocka delar från Skurup och det innebär stora fördelar även för den svenska lantbrukaren.