Ett porträtt av en maskinnörd

 Möt våra medarbetare  

Arne har tillsammans med serviceföretaget Mekomek och Swedish Agro Machinery precis etablerat en ny anläggning i Flen som kommer att erbjuda försäljning, service och reservdelar till alla våra varumärken.

– Jag brinner för lantbruksbranschen, maskinerna och folket. Jag är en riktigt nörd, säger Arne Eriksson, ny säljare hos Swedish Agro Machinery

Arne utgår från Julita, en liten ort som ligger mellan Katrineholm och Eskilstuna, och sitter de flesta dagarna nu för tiden i bilen med hunden Zally som trivs jättebra i baksätet. Schäfern följer troget med sin husse ut på vägarna genom Södermanlands Län. 

–Det bästa sällskapet, tycker både Arne o Zally.

Arne tillträdde som säljare på Swedish Agro Machinery i november och berättar att allting började som ett skämt. 

Arne var nybliven pensionär efter att jobbat 50 år på Lantmännen. Han var och besökte en maskinträff för att titta på nya CLAAS tröskan LEXION. Även som pensionär står maskinerna i centrum och intresset för tröskan drog honom iväg till Swedish Agro Machinery, där man visade det nya tröskprogrammet.  I det lättsamma samtalet med produktchef Göran Sundkvist, som Arne känner väl, började man skämta om att Arne kanske kunde tänka sig att komma tillbaka till branschen igen och bli maskinförsäljare för CLAAS.

–Absolut, var har du prislistan? Jag fixar detta, sa Arne lite skämtsamt.

Det började som en kul grej, men sagt o gjort, Arne tog prislistan och har redan gjort fina affärer med nya lantbrukskunder på både tröskor och traktorer. Arnes pensionärsdagar varade bara i tre månader, sen var han tillbaka i säljartagen igen. Arne kände flera av personerna på Swedish Agro Machinery sedan tidigare och tycker bra om folket och stämningen. Detta, tillsammans med ett genuint brinnande intresse för försäljning, lantbrukare och såklart maskinerna, gjorde valet lätt.

Arne har sysslat med lantbruksmaskiner i hela sitt liv. Han började 1969 på Lantmännen som mekaniker och tjugo år senare tog han sig an säljarrollen. En roll som han sedan dess axlat med stor framgång. Han är en omtyckt och glad profil i branschen.

Hans erfarenheter och kunskaper om CLAAS-maskiner är stora och han har en varm känsla för varumärket och familjeföretaget CLAAS. Även HORSCH och LEMKEN är företag som Arne brinner för.

Swedish Agro Machinery är stolta och glada för att Arne valt att förlänga sitt arbetsliv en stund till.
–Men det är inte säkert att jag stannar 50 år denna gången, säger Arne och skrattar.

Arne har tillsammans med serviceföretaget Mekomek och Swedish Agro Machinery precis etablerat en ny anläggning i Flen som kommer att erbjuda försäljning, service och reservdelar till alla våra varumärken CLAAS, HORSCH, SCANSTONE, AVR, SAMSON, SPEARHEAD OCH LEMKEN. Anläggningen har också bemannats av fler servicetekniker och reservdelssäljare.