Arne är en maskinnörd

Publicerat 20 januari 2020

Arne Eriksson är ny säljare i Södermanland. Han har ett nära samarbete med Swedish Agro Machinerys nya servicepartner Mekomek i Flen. 

– Jag brinner för lantbruksbranschen, maskinerna och folket. Jag är en riktigt nörd, säger Arne Eriksson som är ny säljare hos Swedish Agro Machinery.

Arne utgår från Julita, en liten ort som ligger mellan Katrineholm och Eskilstuna. De flesta dagarna jobbar han från bilen och med sig har han oftast hunden Zally. Schäfern följer troget med sin husse ut på vägarna genom Södermanlands Län. 
Det var en ren tillfällighet att Arne började jobba på Swedish Agro Machinery i november 2019. Han hade nyligen gått i pension efter att ha arbetat 50 år hos den tidigare importören av CLAAS. 

Även som pensionär står maskinerna i centrum och intresset för tröskan drog honom iväg till Swedish Agro Machinery. Arne fick ett samtal med produktchef Göran Sundqvist som han tidigare arbetat med. Göran frågade om Arne kunde tänka sig att börja jobba som säljare igen. 

– Absolut, var har du prislistan? Jag fixar detta, sa Arne lite skämtsamt.
Arnes pensionärsdagar varade bara i tre månader, sen var han tillbaka i säljartagen igen. Arne kände flera av personerna på Swedish Agro Machinery sedan tidigare och tycker bra om folket och stämningen. Detta, tillsammans med ett genuint brinnande intresse för försäljning, lantbrukare och såklart maskinerna, gjorde valet lätt.

Arne har sysslat med lantbruksmaskiner i hela sitt liv. Han började 1969 på Lantmännen som mekaniker och tjugo år senare tog han sig an säljarrollen. En roll som han sedan dess axlat med stor framgång. 
Hans erfarenheter och kunskaper om lantbruksmaskinerna från CLAAS är stora och han har en varm känsla för varumärket och familjeföretaget. Även HORSCH och LEMKEN är företag som Arne brinner för.

De anställda på Swedish Agro Machinery är stolta och glada för att Arne valt att förlänga sitt arbetsliv en stund till.
– Men det är inte säkert att jag stannar 50 år denna gång, säger Arne och skrattar.
Arne har tillsammans med serviceföretaget Mekomek och Swedish Agro Machinery precis etablerat en ny anläggning i Flen.