Ny konfigurator för lantbruksmaskiner från CLAAS

 

Tillsammans med Swedish Agro lanserar nu CLAAS sin nya konfigurator för slutkunder. I den kan kunder bygga skräddarsydda traktorer, tröskor, fälthackar eller vallmaskiner.  Konfiguratorn är optimerad för användning via mobila enheter och är överskådlig och lätt att använda. Funktioner som gör sökprocessen både logisk och transparent gör den extra . Den 16 februari 2022 släpps den nya konfiguratorn online i Sverige.

”Våra kunders behov är olika, deras arbetsförhållanden är skiftande – därför ställs många olika krav och förväntningar på våra produkter. CLAAS har gjort det möjligt för kunder att själv konfigurera maskinerna utifrån dessa förväntningar. När man är nöjd beställer man en offert med ett enkelt knapptryck”, förklarar Peter Tillberg, försäljnings- och produktchef CLAAS på Swedish Agro.

I konfiguratorn kan man antingen välja vissa förutbestämda paket eller så kan maskinen färdigställas helt efter individuella önskemål. Konfigurerade maskiner kan lagras och anpassas senare med hjälp av en konfigurationskod. När önskade ändringar är gjorda kan den lagrade konfigurationen när som helst tas fram och skickas till närmsta återförsäljarort som offertförfrågan. På Swedish Agro ser man många fördelar med denna konfigurator, Peter Tillberg säger:

”Det finns många variabler att välja mellan. Möjligheten att kunna sitta och testa lite innan man pratar med sin säljare blir ett bra komplement, framförallt för de kunder som har specifika önskemål på sina maskiner och många krav på den slutliga specifikationen. Det här kommer att leda till ännu fler nöjda CLAAS-ägare."

Länk till Konfiguratorn