Unga företagare i Vetlanda blir vår nya servicepartner.

 Nyhet    08.12.20 kl. 14:00

Lannaskede Lantbruksprodukter blir servicepartner till Swedish Agro Machinery.
–Detta gör att vi kommer bli en fullserviceanläggning i Vetlanda, lantbrukaren ska inte behöva inte åka någon annanstans för att få hjälp med sina maskiner och inköp, säger en av delägarna Erik Steen.

Lannaskede Lantbruksprodukter är idag återförsäljare av Swedish Agros foder och därifrån kom idén om att sälja service och reservdelar för systerbolaget Swedish Agro Machinery. Erik Steen och Anders Sundqvist som har samlat på sig stor kunskap och byggt upp ett stort nätverk av kunder under sina år i maskinbranschen.

– Vi märker att det finns ett stort intresse i området för service av Swedish Agro Machinerys produktprogram, säger Anders Sundqvist.

Bild

Swedish Agro Machinerys affärsidé går ut på att bygga upp en anläggningsstruktur och ett återförsäljarnät som redan nu är anpassat för framtiden. Det betyder färre anläggningar, som täcker ett större område. Det innebär också djupgående expertkunskaper kring ett fåtal varumärken och fokus på mobil service. Idag har företaget egna anläggningar på 14 platser i landet och Lannaskede Lantbruksprodukter blir företagets sjunde servicepartner.

– Vi har egna anläggningar i Alvesta, Kalmar och Skänninge och behöver en servicepartner närmre kunderna i mellersta Småland. Jag är imponerad av Lannaskede Lantbruksprodukters delägare och deras driv. De har tillsammans en stor erfarenhet av service av lantbruksmaskiner och jag är övertygad om att våra kunder kring Vetlanda kommer med detta samarbete få förstklassig service av våra produkter, säger Swedish Agro Machinerys vd Hasse Ripa.

Samarbetet inleds omgående och Lannaskede Lantbruksprodukter kommer att bygga upp ett reservdelslager på sin anläggning som ligger i Vetlandas industriområde.

– Vi brukar säga att vi har lika långt till alla kunder i hela Sverige eftersom vi arbetar med mobil service och har en fast framkörningsavgift. Vi har inga planer att etablera nya egna anläggningar utan är nöjda med de vi har. Men det är ingen hemlighet att vi fortfarande söker bra servicepartner på olika ställen i landet, säger Hasse Ripa.

Försäljningen av lantbruksmaskiner kommer fortfarande att skötas av Swedish Agro Machinerys säljare.