Vi etablerar oss i Stora Höga!

 Nyhet  01.09.20 kl. 10:00

Under hösten 2020 kommer Swedish Agro Machinery med hjälp av EBO att etablera sig i Stora Höga söder om Stenungssund för att kunna erbjuda service och reservdelar i området.

–Med EBO som servicepartner kan vi ge kunder i Bohuslän högre servicegrad jämfört med vår befintliga organisation. Vi får en fullskalig reservdelsbutik samt kvalificerade servicetekniker inom det geografiska närområdet, säger Roger Bengtsson servicechef på Swedish Agro Machinery.

EBO ingår i en organisation med lång erfarenhet av återförsäljarverksamhet och originalservice, vilket gör att kunderna upplever ett proffsigt bemötande med snabb och rationell hantering av alla förekommande förfrågningar. Tillsammans med EBO kommer vi nu att ha en reservdels- och serviceanläggning som hjälper oss att höja servicegraden till våra kunder på varumärkena CLAAS-, SAMSON-, HORSCH-, AVR- och SPEARHEAD.

Bild (flyttas)

 

–EBO har en fin anläggning med stor verkstadshall och utrymme för lager som kommer att tjäna våra maskiner och reservdelar, säger VD Björn Pettersson. Personalen på EBO har redan hjälpt till med service på våra maskiner och känner väl till våra varumärken. Det finns även ett komplett sortiment av hydraulikkomponenter som passar väl in i Swedish Agro Machinerys produktsortiment.

David Bäckebo är ägare och VD för företaget EBO, som även arbetar med entreprenadmaskiner, lastbilar, krossar och sopmaskiner. Han ser samarbetet med Swedish Agro Machinery AB som ett sätt att ytterligare bredda och utveckla sin verksamhet. Han har själv lång erfarenhet av maskinteknik och har jobbat i maskin- och bilbranschen under många år. Han började sin bana på skeppsvarv som tekniker på större fartyg.

–Det blir spännande att utöka verksamheten med lantbruksmaskiner och speciellt med varumärken med så hög produktkvalitet. Sen får vi alltid väldigt god och snabb support från personalen på Swedish Agro Machinery när man pratar med dem, berättar David.

I anslutning till verkstaden finns även en butik med ett stort lager filter, oljor och reservdelar. Här säljer man också skogs- och trädgårdsmaskiner av märkena Husqvarna, Klippo, Gardena m fl. Systerbolaget Orust Motor är också auktoriserad återförsäljare och reparationsverkstad för bilmärkena Volkswagen, Audi, Seat och Skoda.

I samband med uppstarten har EBO också anställt en av Swedish Agro Machinerys duktiga servicetekniker, Simon Larsson, som nu ansluter till teamet. Simon har flerårig erfarenhet av maskinerna och är en välkänd, duktig och omtyckt tekniker av kunderna i regionen.

–Vi känner Simon väl, då han har servat många av CLAAS-maskinerna i området och lånat verkstaden förut, han är liksom redan en i gänget, berättar Erik Karlsson, verkstadschef på EBO.

Swedish Agro Machinery har under de senaste åren etablerat sig på fjorton platser i Sverige med egna anläggningar och knutit kontakt med flera servicepartners. Anläggningen i Stora Höga blir den sjätte servicepartnern.