Begagnatgaranti för CLAAS traktorer

 Nyhet   11.06.19 kl. 10:00

Swedish Agro Machinery inför garanti på begagnade CLAAS traktorer. 
– Vi vill visa vilken premiumprodukt som CLAAS traktorer är och ge kunden en större trygghet när han eller hon köper en begagnad traktor, säger Roger Bengtsson, servicechef på Swedish Agro Machinery.​

Det är ingen hemlighet att Swedish Agro Machinery satsar mot 10 procents marknadsandelar på traktorer om några år. En väg för att nå dit är att göra traktorn mer populär begagnad.

– Vi inför den här garantin för att göra traktorerna attraktivare på andrahandsmarknaden, säger Björn Pettersson som är vd på Swedish Agro Machiner.

Bild (flyttas)

Begagnatgarantin ersätter eventuella reparationskostnader vid fel på traktorn, enligt samma definition och begränsningar som anges i Lantbruk 16. Kunden kan välja garantin på traktorer som är upp till fem år gamla eller till och med traktorns 5000:e drifttimme. Garantin gäller i maximalt 500 timmar eller max ett år efter inköpsdatum. Garantin gäller på alla begagnade CLAAS traktorer som säljs av Swedish Agro Machinery eller någon av företags återförsäljare.

Servicechef Roger Bengtsson är inte särskilt bekymrad över eventuellt ökade kostnader i samband med att begagnatgarantin införs. Han har arbetat som servicechef i 10 år på olika företag och har aldrig haft så få reklamationer på en traktor tidigare.
– Under 2018 fick vi in mindre än en reklamation per traktor och det är lite. Där jag tidigare varit anställd har man haft runt 4-5 reklamationer per traktor, oavsett vilken färg den haft, säger Roger Bengtsson.

Att kunden ska känna sig trygg i traktorköpet är viktigt för Swedish Agro Machinery. Sedan tidigare ges 5 års garanti till alla kunder som köper en ny traktor från CLAAS genom MAXI CARE trygghetsgaranti.