Rekordsnabbt bygge av kontor, verkstad och nordiskt reservdelslager

 Nyhet   10.05.19 kl. 10:00

Den 3 januari 2018 togs det första spadtaget och nu, 457 dagar senare står Swedish Agro Machinerys nästan 7 000 kvadratmeter stora byggnad med verkstad, kontor, showroom och nordiskt reservdelslager i helt klart i skånska Skurup.

 

Anläggningen har byggts i tre etapper. Redan inför skörden 2018 togs reservdelslagret på 3 600 kvm i bruk. I november 2018 stod den lokala verkstaden på 900 helt färdig. I den tredje och sista etappen, som blev klar i början på april, färdigställdes 2 340 kvm kontor, showroom, butik, konferensrum, omklädningsrum och personalmatsal. Säljare från systerbolaget Swedish Agro har kontor i anläggningen.

Under de senaste veckorna har personal från det tidigare huvudkontoret i Staffanstorp och från den tillfälliga anläggningen i Skurup flyttat in i lokalerna.

Bild (flyttas)

– Vi är otroligt nöjda med byggnaden där vi kombinerar lokal anläggning med nordiskt reservdelslager och huvudkontor. Det är både kostnadseffektivt att samla alla delar i en byggnad och sedan har vi stort utbyte av varandra i huset, säger Björn Pettersson som är vd på Swedish Agro Machinery.

Redan från 2016 när Swedish Agro Machinery bildades var målet att etablera huvudkontor och reservdelslager i Skåne. I början av 2017 fick företaget möjlighet att köpa fyra hektar mark av Skurups kommun.

– Skurup är en strategiskt bra plats för oss. Förutom att vi är i ett lantbruksdistrikt så är vi också nära flyg och kontinenten. Kommunen har varit otroligt positiv till vår satsning här och dessutom använde vi det lokala byggbolaget HL Bygg som har levererat över förväntan. Att bygga en sån här anläggning på 15 månader är ett tufft tidsschema, säger Björn Pettersson.

Lokalerna och tomten är tillräckligt stor för att kunna genomföra delar av utbildningar för servicetekniker och säljare i Sverige istället för att skicka personalen utomlands. Det finns även bra möjlighet att ta emot kunder från hela landet till anläggningen för att visa de senaste maskinerna.

– Vi hoppas att vår anläggning ska bli en samlingsplats för Sveriges lantbrukare. Vi har en stor samlingssal med den senaste tekniken och plats för 100 ätande gäster med tillhörande uppvärmningskök och vi ser gärna att lantbruksrelaterade föreningar och företag vill utnyttja detta, säger Björn Pettersson.

Det finns fortfarande två hektar mark som inte är färdigställda än. Meningen är att denna yta ska användas för att köra och utforska maskiner utan att trängas med annan trafik på allmän väg.

– Drömmen är att i framtiden kunna etablera vall på fältet så att vi kan visa upp CLAAS stora vallprogram i direkt anslutning till vår anläggning, säger Björn Pettersson.