Fördelarna med CLAAS traktorn

Publicerat: 29.03.19

Vad är fördelarna med en traktor från CLAAS? Bland annat har den lång hjulbas, 50/50 viktfördelning och 4-punkts hyttfjädring. 

CLAAS POWER SYSTEM 
Utvecklingen hos CLAAS står för en strävan efter ännu högre verkningsgrad, större tillförlitlighet och bästa ekonomi. I CLAAS POWER SYSTEM byggs motor, transmission, hydraulik och elektronik samman till en bränslesnål effektiv traktor för bästa kundekonomi. Samma koncept som genom åren använts för tröskor och hackar.  

Helhetsintryck 
Familjen Claas helhjärtade engagemang sedan traktorproduktionen startades 2003 har fört traktorn till samma tekniknivå som skördemaskinerna. Detta märks tydligt på enkelheten i manövrering och detaljer som underlättar för föraren. 

EASY
CLAAS uppfann och lanserade autostyrningen LASER PILOT för tröskor redan 2000 och TELEMATICS lanserades 2011. Idag är autostyrning en självklarhet och TELEMATICS ger goda möjligheter att följa upp arbetet som maskinerna utfört. Idag rullar mer än 20 000 maskiner med TELEMATICS. REMOTE SERVICE ger dig också snabbare service då verkstaden kan se hur maskinen beter sig på distans. 

4-punkts hyttfjädring 
CLAAS unika hyttfjädring ger marknadsledande hyttkomfort. De fyra upphängningspunkterna betyder att förarhytten är helt isolerad från chassit. Föraren påverkas ytterst lite av stötar och vibrationer. De längsgående och tvärgående stagen förbinder upphängningspunkterna med varandra och håller förarplatsen stabil i kurvor och inbromsningar. Det kompletta fjädringssystemet fungerar helt underhållsfritt. 

Snabbt och enkelt underhåll 
Daglig service ska vara så enkel som möjligt. Kylarpaketen bärs upp av en stabil ram och gasdämpare öppnar kylarytorna i två lägen för fullständig rengöring. Luftfiltret är placerat framför kylaren för att ta in sval luft. Dess placering underlättar också rengöringen. Lite mer påkostat för att underlätta och spara tid för dig. 

Lång hjulbas 
Den långa hjulbasen ger en lugnare gång både i fält och under transport. Förutom att det ger bekvämlighet för föraren blir också dragförmågan bättre. 

Viktfördelningen är 50/50 
Samma viktfördelning fram och bak resulterar i bättre dragkraft och mindre slirning. Det betyder lägre bränsleförbrukning och att marken och grödorna mår bättre. Denna egenskap tillsammans med 4-punkts hyttfjädringen är det enda som bibehållits från tiden då CLAAS övertog Renault-fabriken. 

MAXI CARE 
I traktorköpet ingår alltid 5 års garanti genom CLAAS MAXI CARE.