Ny verkstad ger nya jobb

 Nyhet    16.11.18 kl. 10:00

I helgen flyttade Swedish Agro Machinery in i nya verkstadslokaler på Södra Industrigatan i Skurup och redan servas den första tröskan i den nya verkstaden. 

- Dessa nya och fräscha lokaler med all utrustning underlättar arbetet för oss enormt. Exempelvis har vi redan över 60 tröskor bokade för vinterservice, säger Philip Clausen som är verkstadschef i Skurup.

Den nya verkstaden består av åtta verkstadsplatser, smedja och tvätthall och är på cirka 900 kvadratmeter. Verkstaden har högt i tak och är ljus och fräsch. Tillsammans med bra ventilation blir det en väldigt behaglig arbetsmiljö för företagets servicetekniker.

- Här har vi allt vi kan tänkas behöva för att serva våra kunders maskiner. Med vår stora travers kan vi lätt lyfta ur en hytt eller motor från maskinerna. Vi har byggt en smedja där vi kan svetsa ifred och även lagt skenor i golvet så att vi kan rikta krokiga delar, säger Philip Clausen.

 

Bild

Här ska alla typer av maskiner gå in utan problem. Fördelen med verkstadsportar på båda sidor är också att maskinerna går att köra ut direkt istället för att backa.

- Det är skönt att vi kan stå inomhus i tvätthallen och tvätta maskiner. En annan fördel är den stora gårdsplanen vi har där vi kan testa att maskinerna verkligen går som de ska, säger servicemekaniker Per Olivius Gistorp.

Det enda som är kvar att göra i verkstadsdelen är hydrualrummet som blir klart inom kort. Då går det även att pressa slang i lokalerna. 

Bygget av anläggningen i Skurup går rekordsnabbt och verkstadsdelen är etapp två av tre av hela bygget.  I januari i år togs det första spadtaget och reservdelslagret invigdes i juli. I april nästa år förväntas den lokala anläggningen stå helt klar tillsammans med showroom och kontorsplatser för huvudkontoret. Tills kontoren är klara får verkstads- och reservdelspersonalen uppehålla sig på centrallagret.

Swedish Agro Machinerys verksamhet i Skurup har varit igång i 1,5 år i tillfälliga lokaler en gata bort där det har varit trångbott och endast funnits två verkstadsplatser.

- Jag skulle säga att den nya verkstaden är Sveriges modernaste verkstad med en fantastisk arbetsmiljö. Medarbetarna i Skurup ska ha en stor eloge för sitt proffsiga arbete under 1,5 år i tillfälliga lokaler och allt arbete de lagt ner på flytten. Nu har vi möjlighet att anställa ännu fler servicetekniker knutna till den här anläggningen men också mobila servicetekniker som är verksamma i hela Skåne. Allt för att våra kunder ska få bästa service, säger Swedish Agro Machinerys vd Björn Pettersson.