Varm vårvisning i Kalmar

 Nyhet    06.02.18 kl. 10:00

På fredag den 9 februari och lördag den 10 februari är det äntligen dags för den stora vårvisningen i Kalmar. Samtidigt inviger Swedish Agro Machinery sina lokaler på Husängsvägen och gör come back. 

Sedan i slutet av 70-talet har det varit vårvisning bland maskinhandlarna i Kalmar. De senaste tio åren har det alltid varit under vecka sex. Under förra året vid den här tiden så hade Swedish Agro Machinery precis startat upp sin verksamhet i Kalmar och hade bara tillgång till en liten visningshall. 

Det senaste året har servicemekanikerna haft en liten verkstad på Husängsvägen i Kalmar. Sedan dess har det pågått ett intensivt arbete med att renovera och rusta upp lokaler för att anpassa dessa till verksamheten.

- Vi har flyttat in en tom lokal med oändliga möjligheter. Vi har lite kvar att göra i verkstaden och måste utrusta den med rätt verktyg. Nu när vi har en modern och stor verkstad har vi helt andra förutsättningar att hjälpa våra kunder med bästa service. Det är också en fördel att vi har både reservdelar och verkstad under samma tak, säger regionchef Ingemar Jonsson.

Bild

Inflyttningen är egentligen en comeback, då flera anställda hos Swedish Agro Machinery tidigare har arbetat med att sälja och serva produkter från CLAAS i samma lokaler men då för Kalmar Lantmän. Säljare Mikael Norman som ansvarar för säljområde Norra Kalmar län har jobbat med CLAAS i 10 år.

- Det känns skönt att komma tillbaka och allt blir som vanligt igen. Det blir lättare för mig som säljare när jag är närmre maskinerna. Jag kan vara med i hela kedjan när maskiner ska monteras, säger Mikael Norman.

När det nu blir come back så erbjuder Swedish Agro Machinery visning inomhus i den stora verkstaden och i visningshallen bredvid. Det bjuds alltså på en varm visning i kalla februari. 

Visningstider
Fredagen den 9 februari klockan 9-16
Lördagen den 10 februari klockan 9-15