Centralt reservdelslager i Skurup klart

Publicerat: 22.07.17

I våras flyttade Swedish Agro Machinery in i hyrda lokaler i Skurup. Sedan dess har lokalerna renoverats och i början av augusti stod reservdelslagret med knappt 4 000 CLAAS originaldelar klart. Detta lager kommer till viss del att förse övriga anläggningar i landet med delar när det behövs.

Swedish Agro Machinery har köpt 4 hektar mark på Västra industriområdet i Skurup och kommer inom något år att etablera ett större centrallager, utbildnings- och servicecenter där. Då kommer det att finnas möjlighet till ett ännu större reservdelslager med runt 15 000 CLAAS originaldelar.

- Detta lager vi nu har klart i Skurup innehåller de vanligaste reservdelarna. Har vi inte delarna hemma på hyllan så kan vi beställa hem det snabbt. Får vi ordern innan klockan 17 så får kunden delen nästa morgon, säger Johan Lindskog som är lagerchef i Skurup.

Swedish Agro Machinery bygger upp alla reservdelslager i hela landet på samma sätt för att delarna snabbt ska hittas. Förutom centrallagret i Skurup har företaget mindre reservdelslager med 1 000 till 2 000 artiklar på anläggningarna i Kalmar, Skänninge, Kumla, Plönninge, Karlstad, Skara och Östra Sönnarslöv. Även servicepartnern TG Maskinteknik i Ängelholm har ett bra reservdelslager.

Det tar tid att bygga upp ett nytt företag och en ny organisation. I Enköping har de anställda nyligen flyttat in i provisoriska lokaler och redan fått ett litet lager reservdelar.

- Att bygga upp ett reservdelslager i Enköping är nästa steg. Där planerar vi att ha runt 2 000 reservdelar från CLAAS på hyllan, säger Johan Lindskog.

I juni fick Swedish Agro Machinery in HORSCH i sortimentet och anläggningen i Skurup har precis fått hem reservdelar från HORSCH. Detta är ett initial lagerförslag som inom kort ska upp på hyllorna i Skurup.