Swedish Agro Machinery och AVR skriver distributionsavtal för den svenska marknaden

 Nyhet    20.06.17 kl. 10:00

Med start på Borgeby Fältdagar den 28-29 juni så övertar Danish Agros dotterbolag Swedish Agro Machinery den svenska distributionen av den belgiska maskinproducenten AVR:s maskiner. 

Swedish Agro Machinerys vd, Björn Pettersson tror att AVR:s program för potatisupptagare kompletterar företagets andra sortimentet perfekt.

- Med AVR i portföljen får vi ytterligare en stark partner som matchar produkterna från CLAAS som vi säljer. Vi är övertygade om att det alltid finns plats för kvalitet och precision på marknaden och hoppas kunna övertyga både nya och gamla kunder om detta. Vi har redan idag ett antal medarbetare i vår försäljnings- och servicemarknadsorganisation som känner produkterna väl och vet vilka krav våra kunder ställer på dem, säger han.

Med avtalet representeras nu AVR i både Norge och Sverige via Danish Agros dotterbolag Swedish Agro Machinery och Norwegian Agro Machinery.

 

Bild

- Östra Sönnarslövs Traktorservice AB i Sverige och Lena Maskin A/S i Norge har lång erfarenhet av AVR och har byggt upp en stor expertkunskap. Det är vi självklart väldigt glada för och det vill vi nu utveckla ytterligare, säger Jens Skifter som är chef för Danish Agro Machinery Holding.

Även AVR är tillfredställda med avtalet som skrivits.

- Vi ser Swedish Agro Machinery som en stark spelare på maskinmarknaden i Sverige. Det är en viktig marknad för oss och vi har de produkter i storlek och teknik som marknaden där efterfrågar. Med detta avtal har vi en långsiktig och professionell försäljning- och serviceorganisation som kommer att gynna de svenska lantbrukarna, säger Tom Lootens som är affärsutvecklingschef på AVR.