Ny svensk vd för Swedish Agro Machinery

 Nyhet    01.04.17 kl. 10:00

Björn Pettersson bli ny vd för Swedish Agro Machinery AB. Han tillträder tjänsten den 18 april.

Björn Pettersson är 48 år gammal och kommer senast från en tjänst som regiondirektör på Volvo Truck Center i Skåne där han varit i sex år. Innan dess arbetade han 20 år inom personbilsbranschen, bland annat som Sverigechef för GM.

-- Det ska bli spännande att arbeta för Swedish Agro Machinery AB med ett så starkt varumärke som tyska CLAAS. Det ska bli intressant att lära känna en ny bransch och jag tror att jag kan ha stor nytta av min erfarenhet inom personbils- och lastbilsbranschen, säger Björn Pettersson.

- Vi behöver nu få in en erfaren och fokuserad ledare i Sverige och jag är övertygad om att Björn Pettersson kan skapa nya möjligheter i vår verksamhet, säger Jens Skifter, CEO för Danish Agro Machinery Holding A/S.

 

Bild

Från och med den 1 april är Swedish Agro Machinery AB exklusiv återförsäljare av CLAAS i Sverige och har sedan 1 oktober 2016 etablerat sig på flera orter i landet. Idag har Swedish Agro Machinery AB anläggningar i Staffanstorp, Kalmar, Skara, Karlstad, Skänninge, Plönninge och Kumla. Östra Sönnarslövs traktorservice har haft CLAAS sortiment sedan i början av året.

- Etableringen i Sverige har gått snabbt. Organisationen arbetar för att få till de bästa lösningarna för våra kunder. Försäljningen har varit bra speciellt med tanke på att vi är en helt ny organisation. Det har till exempel aldrig sålts så många JAGUAR exakthackar tidigare i Sverige, säger Jens Skifter.

Omgående etableras en temporär anläggning i Skurup under tiden den nya anläggningen där byggs. Skurup kommer sedan bli ett centrum för den svenska marknaden med maskinförsäljning, verkstad och svenskt huvudlager. Den nya anläggningen planeras vara klar under nästa år.