CLAAS och Swedish Agro Machinery satsar i Sverige

Publicerat: 01.09.16

Swedish Agro Machinery AB börjar sin verksamhet som CLAAS nya distributör i Sverige den 1 oktober 2016 och övertar det fulla marknadsansvaret för landet i slutet av mars 2017. Ett nytt försäljnings- och servicenätverk kommer då vara bildat baserat på åtta regionala CLAAS kompetenscenter, vilka kommer fungera som en viktig länk till CLAAS fabrikerna.

“Det finns en stor potential i den svenska marknaden. Vi ser därför fram emot ett förtroendefullt samarbete med vår nya svenska partner, vars VD Jens Skifter tidigare jobbat framgångsrikt för CLAAS under 17 år,” förklarar Uwe Lütkeschümer, CLAAS Regional President Middle Europe.

CLAAS kommer dessutom ta en plats i bolagsstyrelsen för Swedish Agro Machinery AB.

“Att Uwe Lütkeschümer, för CLAAS räkning, intar en plats i styrelsen för Swedish Agro Machinery, ska ses som ett tydligt tecken på ett långsiktigt och starkt partnerskap. Vi ser en stor möjlighet i detta samarbete,” säger Christian Junker, koncernchef för Danish Agro och ordförande i styrelsen för Swedish Agro Machinery.

Arbetet med att etablera ett nytt försäljnings- och servicenätverk har påbörjats. Henrik Hesby, med lång erfarenhet från lantbruksmaskinbranschen och som härstammar från en gård i södra Sverige, koordinerar det dagliga samarbetet in sin funktion som Country Sales Manager hos CLAAS.

Enligt VDn för Swedish Agro Machinery, Jens Skifter, är processen med att rekrytera erfarna specialister i full gång. “Vi gör oss klara för att börja verksamheten från vårt nya kontor i Staffanstorp samt från ett antal orter som snart kommer offentliggöras. Vårt fokus kommer ligga på att bli bästa möjliga partner för svenska lantbrukare,” säger han.

Snabb och direkt reservdelsförsörjning kommer vara nyckeln till framgång för satsningen. Reservdelsförsörjningen kommer bygga på en intelligent kombination av direktleveranser från det globala CLAAS Service & Parts Center i norra Tyskland och från ett reservdelslager i södra Sverige. Mobil service utförs av välutbildade och fokuserade tekniker vilket kommer leda till service i premiumklass.

I tillägg till CLAAS produkterna, kommer Swedish Agro Machinery vidare att integrera andra premiumvarumärken i verksamheten. Swedish Agro Machinery kommer också samarbeta med exklusiva CLAAS återförsäljare i det lokala/regionala nätverket, vilka också kommer erbjuda ett omfattande program av komplementerande produkter.