John kör SAMSON och CLAAS

29-årige John Wiringe är uppväxt på mjölkgård och driver i dag sin egen maskinstation med två heltidsanställda. Nyligen investerade han i en ny gödseltunna från SAMSON på 25 kubik och han är mer än nöjd.
– De senaste månaderna har vi kört 25 000 kubik utan ett enda driftstopp, säger han.

Johns Maskinstation ligger i Väse i Värmland. Innan han startade eget arbetade han på föräldrarnas mjölkgård i trakten. I dag är John delägare i driftbolaget som driver föräldrarnas gamla gård och lägger några timmar i månaden på det. I sitt eget bolag lägger han ner över 300 timmar i månaden.

Tar vara på tiden med rätt utrustning
Att vara egenföretagare tar mycket tid. Det var också tiden med krångel som gjorde att han köpte en ny gödseltunna i höstas.
– Den gamla gödseltunnan jag hade från en annan tillverkare var det bara problem med. Det var svårt att få hjälp av återförsäljaren, berättar han.

De senaste månaderna har vi kört 25 000 kubik utan ett enda driftstopp.

Tunnan han köpte har en 24 meter bred ramp, vilket gör att han kan köra den i växande grödor. En annan fördel med den nya tunnan är att lastningskranen är stabil.
– Jag valde SAMSON för att varumärket har bra rykte. Hade jag vetat att SAMSON är så bra som jag vet nu, då hade jag köpt en tunna från dem för längesen, säger John och skrattar.

Ljus framtid trots torr sommar
I dag har maskinstationen omkring 50–60 kunder och John ser ljust på framtiden trots den torra sommaren.
– På grund av torkan i somras har vi fått större arealer än vanligt att köra. Det var skönt att tredje och fjärde skörden blev bättre, förklarar John med ett leende.

Investerar för att expandera
John har service i Karlstad, två och en halv mil bort. Han har redan haft en del kontakt med Swedish Agro Machinery där. I höstas investerade han i en slåtterkross DISCO 9200 från CLAAS som han använde under tredje och fjärde skörden. Han ser också fram emot frontslåttermaskinen DISCO MOVE som kommer levereras under våren. Sedan tidigare har han också en omrörare från SAMSON. Och fler maskinköp kommer det bli.

– Planen är att expandera och kanske investera i ytterligare en gödseltunna. Och på sikt behöver jag en ny hack, kanske blir det en CLAAS då. Jag har blivit väldigt positivt överraskad av CLAAS sedan jag köpte slåtterkrossen, medger John belåtet.