Håkan kör CLAAS

Håkan Nilsson är delägare i Vallby-Hannas Maskinstation utanför Hammenhög i Skåne. Han köpte sin första traktor från CLAAS redan 2007. Idag går sju traktorer från CLAAS i årsmodell 2009 till 2018 i maskinstationen och i lantbruket som han driver tillsammans med sin far Halvard.

– Traktorn från CLAAS är enkel att förstå sig på, man behöver inte så mycket instruktioner för att börja köra. Den går tyst och är lättmanövrerad, säger Håkan. Swedish Agro Machinery gjorde ett besök på gården mitt i vårbruket för några veckor sedan.

– Vi har börjat så sockerbetor och sått en del vårkorn för vår egen del. Sedan har vi kört en hel del annat i maskinstationen. De sju traktorerna från CLAAS används till olika saker.

Traktorn från CLAAS är enkel att förstå sig på, man behöver inte så mycket instruktioner för att börja köra.

– De små traktorerna används till betsådd, gödningsspridare och radrensning av sockerbetor bland annat. De större använder vi framför harv, ringvält, plogar, fyrkantspressar och vagnar vid tröskning.

Den största traktorn på gården är en AXION 930. Den används till gödseltunnan från SAMSON och HORSCH joker och även sådd av höstraps. Det finns stora fördelar med traktorerna från CLAAS.
– Den är otroligt tyst invändigt och dessutom är hyttfjädringen bra, säger Håkan.

Håkan ser fram emot lantbruksåret 2019 och tycker att året har börjat bra. 
– Det finns stor potential för höstsådden, det ser jättebra ut och det skulle kunna bli bra skördar. Men det hela beror såklart på vilket väder vi får framöver, säger han.

Kör du också CLAAS? Glöm inte tagga dina inlägg i sociala medier med #jagkörCLAAS