MÖT VÅRA KUNDER

Per-Fredrik kör CLAAS 

Kundreportage jan 2021

Per-Fredrik Petré är den femte generationen som driver lantbruksverksamhet på Bosgård utanför Mjölby. Han bedriver mjölk-, nötkött och kycklingproduktion, brukar 950 hektar mark och driver aktivt skogsbruk på 2 700 hektar. Han köpte sin första traktor från CLAAS på auktion för tre år sedan. Han och hans anställda tyckte den fungerade så bra, så nu finns det fyra traktorer från CLAAS på gården, som tillsammans går runt 8 000 timmar om året.

Per kör CLAAS - hos Kungen

Kundreportage juli 2020

Kung Carl Gustavs lantbruk Stenhammars Gods i Södermanland har köpt en ny CLAAS traktor och slåttermaskin. Maskinerna levererades till kungens lantbruk av Swedish Agro Machinery i juni veckan. Traktorn är en AXION 870 CMATIC och slåtterkrossen en kombination av DISCO 3600 FC MOVE i fronten och DISCO 9200 C AUTOSWATHER där bak. Driftschef Per Rudengren är nöjd med nyförvärvet.

HORSCH höjer kapaciteten i Norje

Kundreportage juni 2020

Johan Rosenlund som driver lantbruks- och entreprenadverksamhet i Norje fick upp ögonen för maskinerna från HORSCH 2013 eftersom hans granne körde HORSCH.
– Jag provade inte ens en demo när jag investerade i såmaskinen Pronto. Jag litade på min grannes omdöme. Jag köpte Pronto eftersom jag ville komma upp i kapacitet, berättar Johan.

Första Puman i Sverige

Kundreportage maj 2020

Det fanns flera anledningar till att potatisodlaren Anders Sjölinder valde att investera i den 4-radiga, självgående potatisupptagaren Puma 3 från AVR i fjol. Bland annat för att det är en lättare maskin än andra på marknaden och att den har ett renssystem som är flexibelt. Det viktigaste när Anders väljer potatisupptagare är att maskinen är lätt och skonsam mot potatisen.

Jens o Marie kör CLAAS SCORPION

Kundreportage mars 2020

Jens Ivarhag och syster Marie Nordström driver tillsammans Ivarhag Lantbruk AB med kycklinguppfödning på gården Storkila i Hova. Syskonen tog över gården efter sin far, Sören Ivarhag och har nu en anläggning på 13 000 kvadratmeter.

Oscar kör CLAAS

Kundreportage feb 2020

Oscar Hansson som driver M.O.A.S.T AB i Oviken i Jämtland tillsammans med sin fru Magdalena, har två traktorer från CLAAS. Dessa används till vinterväghållning på vintern, sandning och snöröjning, och till jordbruket på sommarhalvåret med bland annat höproduktion. 

Carl kör CLAAS

Kundreportage feb 2020

På Agritechnica 2019 lanserande CLAAS LEXION generation två, men redan till skörden 2019 levererades tre förseriemaskiner till Sverige. Carl von Celsing som driver Rossviks säteri utanför Eskilstuna köpte en av dem, en LEXION 8800 med 46 fots VARIO skärbord.

Ulf utvecklar ihop med barnen

Kundreportage feb 2020

Lantbrukaren Ulf Gustafsson driver entreprenad- och lantbruksverksamhet i småländska Sibbetorp. Hans tre barn har alla återvänt till gården efter sina utbildningar för att hjälpa till med olika delar av verksamheten.
– Ibland glömmer jag bort hur lyckligt lottad jag är.

Sören kör CLAAS

Kundreportaget nov 2019

Sören Vallgårda som driver Kvarnbo gård och entreprenadverksamhet i Uppsala har sex traktorer från CLAAS. Han använder traktorerna till allt från vårbruk och skörd till snöskottning och sanda de kommunala gatorna i stan. Han köpte sina första två traktorer från CLAAS för två år sedan. 

Per kör CLAAS!

Kundreportage okt 2019

Per Nilsson driver grisproduktion, nötköttsproduktion och växtodling på Esplunda gård utanför Enköping. Per hyr just nu tre traktorer från CLAAS av Swedish Agro Machinery. Han tycker att hyreslösningen är bra eftersom företaget är i en expansiv fas och då behöver han inte binda kapital. 

Anders kör CLAAS

Kundreportage aug 2019

Lantbrukaren Anders Gotthardsson i Ugglerum, utanför Kalmar har mjölkproduktion med 230 kor och brukar 250 hektar mark där han mest odlar mat till djuren. Han köpte sin första traktor från CLAAS år 2015 och då blev det en AXION 810. Idag har han ytterligare en CLAAS på gården, ARION 660.

Peter och Lars kör CLAAS

Kundreportage juni 2019

Peter och hans pappa Lars driver Hildings Lantbruk på Stensnäs gård utanför Värnamo. De driver mjölk- och köttproduktion och har strax över 250 djur på gården, varav 90 är mjölkkor. I höstas bytte de in sin ARION 540 och investerade i en ny ARION 660, eftersom de behövde en större traktor på gården.

Skulle köpt SAMSON för länge sen

Kundreportage maj 2019

29-årige John Wiringe är uppväxt på mjölkgård och driver i dag sin egen maskinstation med två heltidsanställda. Johns Maskinstation ligger i Väse i Värmland. Nyligen investerade han i en ny gödseltunna från SAMSON på 25 kubik och han är mer än nöjd.

Håkan kör CLAAS

Kundreportage maj 2019

Håkan Nilsson är delägare i Vallby-Hannas Maskinstation utanför Hammenhög i Skåne. Han köpte sin första traktor från CLAAS redan 2007. Idag går sju traktorer från CLAAS i årsmodell 2009 till 2018 i maskinstationen och i lantbruket som han driver tillsammans med sin far Halvard.

En gång CLAAS alltid CLAAS

Kundreportage maj 2019

Lars-Anders Hermansson upptäckte CLAAS för första gången i slutet av 70-talet. Hans far köpte en begagnad MERCATOR 60 och minnet av den har aldrig bleknat. När Lars-Anders skulle köpa en ny tröska förra våren så blev det en TUCANO 570 från CLAAS.

Bröderna Andersson kör AXION

Kundreportage mars 2019

Under de senaste tio åren har bröderna Anders och Gunnar Andersson kört CLAAS traktorer. Bröderna som driver växtodling och smågrisproduktion på Åsens säteri har idag en AXION 830 och en AXION 870. Traktorerna är den stora hjälpen i vardagen och bröderna rekommenderar dem varmt. 

Johan kör CLAAS

Kundreportage mars 2018

Det blir många timmar i traktorn för mjölkproducenten Johan Söderlund som driver en gård i Aneby i Småland. Han äger två traktorer, en ARION 410 från 2011 och förra året bytte han bort sin gamla AXION och investerade i en ny AXION 870 CMATIC.